Vervuld: Vacature Werkvoorbereider.

Helaas is deze vacature vervuld. Wij laten hem enkel online staan om meer informatie te bieden over Samosa en de werkzaamheden. Mocht je perfect bij het bedrijf denken te passen dan ben je welkom om een open vacature in te zenden.

Welkom bij Samosa! Leuk dat je deze vacature voor een werkvoorbereider/tekenaar leest en we hopen dat je enthousiast wordt van ons verhaal. We kunnen een goede kracht gebruiken in de werkvoorbereiding.

Wat is Samosa voor een bedrijf? Samosa bestaat sinds 2011 en heeft sindsdien een naam opgebouwd in het ontwerpen en ontwikkelen van een breed scala aan producten, met name in de Horeca sector. Dit gaat van een menukaart tot mobiele bar tot volledig interieur. De menukaart moet betaalbaar en degelijk zijn. De mobiele bar moet oersterk zijn en kwaliteit uitstralen zonder te duur te worden. Het volledige interieur moet bij elkaar passen en op tijd volgens afspraak geïnstalleerd worden. Bekijk ons portfolio om een indruk te krijgen van ons werk.

Dit brede assortiment wordt volledig in eigen huis getekend, gefreesd, gelast, gelaserd, gemonteerd en afgewerkt. We hebben dus mensen nodig die breed inzetbaar zijn en met vele technieken bekend zijn.

Op dit moment bestaat Samosa uit 5 man, een klein team met ieder zijn eigen achtergrond. We hebben elkaar nodig om onze projecten uit te voeren, soms om samen te sparren om tot de juiste oplossing te komen en soms om simpelweg een hele zware kast in de bus te laden. We beschikken over 2 CNC frezen, 3 lasersnijders, een houtwerkplaats en een staalwerkplaats.

Een voorbeeld van een project dat we uitgevoerd hebben en waar we jouw hulp goed bij kunnen gebruiken:

Voor Ikea hebben we afgelopen maand 12 mobiele bars en display’s gemaakt.

Om dit project uit te voeren moet er nauw contact zijn met de klant, de tekeningen voor de offerte moeten gemaakt worden met daarbij een prijscalculatie. In een later stadium worden de productietekeningen uitgewerkt waarbij een deel wordt gefreesd op onze CNC machines, een deel wordt lasergesneden uit staal (dit besteden we uit) en een deel wordt met de hand uitgevoerd: denk aan het lassen, verlijmen, afwerken en monteren van alle componenten.

Hierbij moeten alle elementen in de bar uitgewerkt zijn: Verlichting, gegraveerde logo’s, de juiste zwenkwielen en een slimme oplossing voor een lichtbalk met 5 lampen die boven de bar hangt. Al met al worden veel disciplines gecombineerd om tot een kwalitatief hoogwaardig product te komen.

Een brede technische kennis is vereist. Ben je al heel je leven gefascineerd door techniek? Dan kun je bij ons je ei wel kwijt. Jouw ideeën gebruiken we om ons productieproces te verbeteren. We zijn niet bang om te investeren in personeel of machines.

Wat wordt je werk als werkvoorbereider?

Je bent voornamelijk actief in het uittekenen van projecten voor onze klanten, je hebt direct contact met klanten en leveranciers en overlegt wat de beste oplossing is om het project efficiënt en prijsbewust uit te voeren.

Je maakt de tekeningen en bereidt deze voor zodat ze gefreesd of laser gesneden kunnen worden op onze CNC machines. Het bedienen van de machines is een onderdeel van je werk, na het frezen draag je het project over aan de werkplaats en ben je betrokken bij de voortgang van het project. Een aantal uur per week in de werkplaats vindt je heerlijk, de hele week achter de computer zitten is ook maar niks.

Wat zoeken we in jou als werkvoorbereider?

 • Sociaal karakter en collegialiteit.
 • Nuchtere houding.
 • Nieuwsgierig, je verdiept je graag in nieuwe technieken en onderzoekt nieuwe mogelijkheden.
 • Flexibiliteit, heel soms moeten we om 6:00 in Maastricht staan voor een klant. Dat is niet altijd leuk maar wel nodig. Die flexibiliteit krijg je ook terug natuurlijk.
 • Je kunt prioriteiten stellen en kunt snel schakelen.
 • Je bent in staat om met klanten te communiceren. Dit begint bij een telefoontje en groeit door tot volledige offerte trajecten van 100k.
 • Brede technische interesse/kennis.
 • KISS is een doel bij elke klus https://en.wikipedia.org/wiki/KISS_principle
 • In elk project ben je op zoek naar een efficiënt proces en je haalt plezier uit het verbeteren van (je eigen) werkmethodes of ontwerpen. Je kijkt met een kritische blik naar alle activiteiten binnen het bedrijf.
 • Ruime ervaring in 2d en/of 3d tekenen.
  • Voor het ene project teken je 2d, voor ingewikkeldere projecten in 3d.
 • Ervaring in CAM/CNC frezen is wenselijk maar niet vereist mits er voldoende technisch inzicht is om deze technieken snel op te pikken.
 • Je houdt van gezelligheid. Je zit aardig wat uur per week op je werk dus het kan maar beter gezellig zijn.

Wat bieden wij?

 • Een flexibele werkplek. Wil je 3, 4 of 5 dagen werken? Prima.
 • Een bedrijf dat volop in groei is met een goed gevulde order portefeuille.
 • Een conform CAO salaris, of beter als je ons weet te overtuigen.
 • Vrije toegang tot de machines. Wil je voor jezelf een nieuwe keuken frezen, tafel lassen of puzzel lasersnijden? Geen probleem zolang je netjes opruimt.
 • Beurzen, uitjes en leuke collega’s.
 • Wij betalen je lunch en in de koelkast staat altijd een biertje koud.
 • Een leuk bedrijf waar je je technische hart los kunt laten.
 • Eigenwijze collega’s die soms volledig hetzelfde bedoelen maar daar pas achter komen na 10 minuten verhit discussiëren.

Past deze vacature werkvoorbereider bij je? Mail dan naar Guus@samosa.nl of neem contact op via 024-4200035.