Staal & laswerk: volledig verzorgd

Hoewel het soms kan lijken alsof Samosa alleen maar houten producten produceert, is niets minder waar. Ook stalen onderdelen van meubels en producten maken we in onze eigen werkplaats.

lassen detail vonken veilig

 

Een mooi voorbeeld hiervan is het frame van de Boomstam Tafel. Dit frame is gemaakt van vierkante stalen kokers die aan elkaar gelast worden. Na het lassen worden de naden vlak geslepen, waardoor nauwelijks zichtbaar is waar ze zich bevinden. Tenslotte wordt het frame voorzien van een krasvaste poedercoating die bestand is tegen al het dagelijkse gebruik.

boomstam tafel frame hout staal

Een ander mooi voorbeeld van stalen frames zijn de kasten die we hebben gemaakt voor Het Biermenneke, een speciaalbierwinkel in Nijmegen. Deze kasten zijn heel eenvoudig samengesteld uit twee maten stalen koker. De grote kokers vormen het frame, met kleinere kokers als plankdragers. De planken van multiplex maken het een stabiele en sterke kast.

biermenneke stelling kast

Voor de productie van deze stalen frames gebruiken we regelmatig op maat gemaakte houten mallen. Daar worden de stalen kokers in geklemd, zodat ze precies op de goede plek vast gelast worden. De mallen maken we zelf met behulp van één van onze CNC-freesmachines. Zo kunnen we nauwkeurig en efficiënt produceren.

lassen mal staal