Samosa 3.0 -> Verhuizen!

Een tijdperk komt ten einde: eind 2021 sluit het Honig-Complex. De oude fabriekshallen waar voorheen pasta en bouillon blokken gemaakt werden en waar wij op dit moment zakelijke interieurs en presentatie displays produceren gaat tegen de vlakte. Tijd voor een volgende stap: een nieuwbouw bedrijfspand dat geheel naar onze wens is en waar we nog jaren in vooruit kunnen. In Samosa stijl natuurlijk!

In de Honig zijn we sinds 2014 gegroeid tot wat we nu zijn. We zijn hier begonnen met slechts 150 vierkante meter en wat oude machines. Ruim 5 jaar later hebben we een uitgebreid modern machinepark en hebben we een ruimte van 600m2. We hebben enthousiast personeel in dienst en bieden leerwerkplekken en stageplekken aan.

Na een kleine 2,5 jaar zijn wij binnen de Honig verhuisd naar een nieuwe ruimte die we verbouwd hebben. Eigenlijk is deze ruimte de blauwdruk van hoe we ons nieuwbouw project willen aanpakken: veel samenwerken met de buren, maar wel je eigen ruimte en duidelijke afspraken over de gezamenlijke plekken zoals het buitenterrein. We hebben nu 2 keer een eigen bedrijfsruimte ingericht en dat kunnen we ook een 3e keer. Deze keer willen we het een stuk uitgebreider aanpakken: een nieuw bedrijfspand bouwen met minimaal 800 m2 en genoeg vrije ruimte om een 2e verdieping te installeren.

Benieuwd naar de concrete plannen? Bekijk dan deze video op ons YouTube-kanaal:

Nieuwbouw bedrijfspand

Interesse om onze buurman te worden?

Het uitgangspunt is om samen met gelijkgestemde ondernemers (bijv. Busybike, Velocity, Winnie maatwerk en Igor maatwerk) een levendig terrein te gaan ontwikkelen waar ruimte is voor verantwoordelijk ondernemen. We richten ons op bedrijven die de intentie hebben om de grond te kopen en tussen de 400 en 1200M2 nodig hebben. We willen geen enorm verzamelgebouw maar het juist kleinschalig houden. Denk aan in totaal +/-2000 a 3500 m2 waar tussen de 3 en 5 bedrijven actief zijn in hun eigen bedrijfspand. Deze grond zal aan de rand van het Nyma-terrein zijn, omdat een direct publiekelijke locatie op het Nyma-terrein beter past bij andere ondernemers. Daarbij is het van belang dat de grond die wordt aangekocht toegankelijk is voor vrachtverkeer.

Voorgestelde locatie nieuwbouw bedrijfshal op de Nyma

Samosa wil op de aangekochte grond een nieuwbouw bedrijfshal van 800m2 plaatsen. Door met bovengenoemde ondernemers samen te werken, geloven wij in het kosten efficiënt bouwen van nieuwe bedrijfslocaties in dezelfde stijl. Door groot in te kopen en werkzaamheden synchroon te laten lopen, zullen kosten laag blijven.

Samosa zal initiatiefnemer zijn in dit project en wil ook graag in gesprek gaan met andere enthousiaste ondernemers om te bekijken of dit iets voor hen is. Heb je interesse in een nieuwbouw bedrijfspand en zie ons wel zitten als buren? We drinken graag een kop koffie met je!