Technische uitwerking en productie.

Bamboe tafel

Project omschrijving

We hebben weer een fijn project gedaan samen met “I am recycled”. Michiel en Nanda de sfeer, materialen en vormgevingswensen. Wij de technische uitwerking en de productie.

Het eindresultaat is tafel “Stokkum” die volledig CNC wordt geproduceerd in onze werkplaats in Nijmegen.

Michiel en Nanda van “I am recycled” zijn een stuk beter in een mooi verhaal schrijven dus dat laten we dan ook graag aan ze over:

Tafel met een eigenzinnige uitstraling!

Bamboe is vriendelijk voor het milieu. Het groeit snel en met minimale middelen. Bamboe is sterker dan veel traditionele houtsoorten en heeft een hogere weerstand tegen vocht en kromtrekken, perfect dus voor een tafel.

Bamboe heeft een mooie natuurlijke eigenzinnige uitstraling. Het blad heeft een Deens ovale vorm en een mooie slanke randafwerking. Ook zie je hier ons nieuwe metalen onderstel, wat perfect past bij deze tafel, maar eventueel ook te combineren is met andere tafelbladen van ons. Het metalen onderstel kan in verschillende kleuren besteld worden en wordt gecoat in een matte fijne structuur. Het blad wordt standaard 3 x gelakt met matte Skylt lak van de Rigo Verffabriek.

Deze tafel is het eindresultaat van een Industrieel Product Ontwerp (IPO) afstudeeropdracht aan de HAN van Quint van Stokkum én onze samenwerking met Samosa (Guus). Brainstormend over een mogelijk naam van deze nieuwe tafel kwam Quint zijn achternaam ter sprake en deze vonden wij wel passend. En helemaal toepasselijk want de naam Stokkum is waarschijnlijk afkomstig van Staickheim, een benaming die refereert aan de aanwezigheid van hout (‘staak’) en huis (‘heim’), dus perfecte naam wat ons betreft.

Interesse in deze tafel? Michiel en Nanda helpen je graag verder, kijk voor de mogelijkheden op de website: Tafel Stokkum

 

Bamboe tafel

Een slank onderstel van staal met bamboe details