Keuken op maat: oud eiken

Grote eiken tafel op kookeiland

Project omschrijving

Oude treindelen toegepast in een nieuwe keuken, in prachtig contrast met het Belgisch hardstenen keukenblad en de rest van de inrichting. Tevens is een verhoging gebouwd voor een stoere Bullerjan kachel.

Wij houden van contrast, combineer oud met nieuw en combineer RVS met beton of in dit geval oude eiken planken. Vooral de overgang van het gladde keukenblad dat via de gefrijnde rand overloopt in de eiken wanden is een erg mooi detail.

Het tafelblad rust aan de ene kant op het kookeiland en aan de andere kant op een massieve eiken stam van 30 bij 30 centimeter.

Oud eiken keuken wanden en hoge tafel barblad 6 Oud eiken keuken wanden en hoge tafel barblad 5 Oud eiken keuken wanden en hoge tafel barblad 4 Oud eiken keuken wanden en hoge tafel barblad 3 Oud eiken keuken wanden en hoge tafel barblad 2 Oud eiken keuken wanden en hoge tafel barblad 1

1 Response

  1. Leo

    In het voorjaar van 2013 hebben wij een jarig 30 woning gekocht. Al bij bezichtiging hadden we ideeën bij de indeling van de woning en de aanpassingen die hiervoor nodig waren. Voor de woonkamer en keuken hadden we twee belangrijke pijlers; koken is voor mij een grote hobby dus de keuken zal voldoende ruimte moeten bieden en van alle gemakken voorzien. Tweede is het plaatsen van een grote sta-tafel in plaats van zittafel aangezien we vanuit onze oude woning hier goede ervaringen mee hadden. In de ontwerpfase werd al snel duidelijk dat het keuken gedeelte dominant ten opzichte van het woongedeelte ging worden. Extra aandacht voor de in richting is dan een logische keus. In deze fase kwam ook Samosa op ons pad om mee te denken in de mogelijkheden. Een woning met een origine jaren 30 uistraling combineren met een moderne robuuste keuken. Zodoende zijn we op de keus uitgekomen om composiet hardsteen met eikenhout en RVS te combineren. Om vervolgens deze combinatie door te trekken vanuit de keuken naar de tafel en uiteindelijk de houtkachel. Het resultaat mag er zijn; een prachtig ontwerp dat in balans is met de woning. De samenwerking met Samosa heb ik als zeer prettig ervaren. Duidelijke afspraken die stipt worden nagekomen; een betrouwbare leverancier, wat helaas in de keukenbranche eerder een uitzondering dan gegeven is! Leo