Brass interieur

Project omschrijving

Brass Nijmegen

De grootste en mooiste bar die we ooit gemaakt hebben. Na een prachtige voorzet vanuit de Horecafabriek in de vorm van een interieur ontwerp hebben wij ons gericht op de realisatie van het geheel.

De ambitieuze bar is gemaakt van Amerikaans notenhout, staal en voorzien van marmeren barbladen. Daarnaast is er 120 meter ledverlichting verwerkt om het geheel subtiel en egaal uit te lichten.

Het flessennest rust volledig op het barblad en volgt ook de contouren van de bar, hiermee ontstaat een mooie samenhang met als centraal middelpunt de 2 enorme kasten van 4,5 meter hoog.

De bar is 10 meter lang en 6 meter breed. Hierdoor is er meer dan genoeg ruimte voor koelingen en ook een tapinstallatie met 6 speciaalbieren mag niet ontbreken.

Het pand

Het pand is ontworpen door Bob Romijnders waarbij gebruik is gemaakt van veel hout en glas. Door de glaspartij met vrij hangende overkapping kijk je over een groot meer met veel groen. Het toekomstige terras biedt plek aan 180 man. Midden in de nieuwe wijk “De Grote Boel” is het een prachtige plek om heerlijk uit eten te gaan. We zijn getuige; in de week voor de Corona sluiting hebben we nog heerlijk kunnen genieten. Laten we hopen dat dat snel weer mogelijk is.

De volledige bar is gemaakt van Amerikaans Noten hout waarbij een van de leukste details is de rond lopende vormen van de hoge kasten is. Niet eenvoudig om te maken maar met dank aan Vermeer BV voor de perfect gemaakte rondingen en het juiste fineer is het eindresultaat zoals we gehoopt hadden.

De tochtsluis bij de ingang is gemaakt van een stalen T profiel en voorzien van gelaagd veiligheidsglas. Het geheel blijft luchtig maar houdt in de winter wel de koude tocht tegen. Het tochtportaal is door Samosa ontworpen en vakkundig gelast door Mark Kantelberg.

Wat is nou het leukste van dit project geweest? De hele fijne samenwerking met de eigenaren Jolien en Maarten. Het was een uitdagend project en ze hebben ons de vrijheid gegeven om keuzes te maken en iets neer te zetten waar we trots op zijn.

Kijk voor meer informatie en de lekkere menukaart op https://www.brassnijmegen.nl/

De Misset (Horeca vakblad) heeft een leuk stuk geschreven over Brass en ook de prachtige fotos laten maken, onderstaand stuk is een kleine alina uit het artikel dat terug te vinden is op Misset-Brass. Je moet even een account aanmaken om het artikel te kunnen lezen maar dat is binnen 2 minuten gedaan en volledig gratis.

 

Natuurlijk is het altijd leuk om even te kijken hoe we zo iets in elkaar zetten, daarom hieronder enkele video’s en afbeeldingen van de bouw en montage.

Het taatsdeur systeem zit in de deur verwerkt waardoor de aanwezige vloerverwarming geen probleem vormt.

Beeld: Jan Wilem Schouten