Parametrisch ontwerp -> Prachtig ontwerp exact op maat

Bij Samosa zijn we druk bezig om onze ontwerpen parametrisch te maken. Dit houd in dat wij onze best verkopende producten kunnen aanpassen aan uw wensen zonder dat we het meubel volledig opnieuw moeten tekenen. In plaats van uren tekenen hoeven we enkel de basismaten aan te passen.

Hiermee kunnen we een kast exact op maat voor u maken en binnen een half uur een exacte offerte, maattekening en zelfs een 3d model met de juiste kleuren laten zien. Het eerste meubel dat deze mogelijkheid gaat krijgen is onderstaande kast.IMG_1824   In het huidige model kunt u het volgende eenvoudig bepalen:

  • De maat van de kast (hoogte, breedte, diepte)
  • Hoeveel blokken u wilt hebben (op de foto zijn het er 3, als u er 9 wilt is dat ook mogelijk)
  • De hoogte van een blok (35 cm voor een fotoboek of 15 cm voor uw sieraden)
  • Het aantal vakken in een blok, op de foto zijn het er 4, wilt u er 14? Dat kan.
  • De dikte van het hout, op de afbeelding is het 2 cm, maar wellicht past 3 cm beter bij uw wensen?
  • De kleur van het hout, denk aan diverse natuurlijke pigmenten die we aan de tungolie toevoegen om het hout te laten passen bij uw wensen.

Het grote voordeel van deze techniek is dat we een ontwerp echt tot in de puntjes uit kunnen denken, hierdoor krijgt u een prachtig doordacht meubel met mooie verbindingen voor een erg goede prijs.

Door deze verbeterslag in onze ontwerpen te maken kan de levertijd en prijs omlaag. De kwaliteit gaat omhoog doordat we meer aandacht aan het technische ontwerp van een meubel kunnen besteden. Al met al een grote stap vooruit in ons productie proces.

kast op maat 1