CNC lasersnijden en graveren

De techniek

Een lasermachine biedt de mogelijkheid om zeer accuraat en gedetailleerd te snijden in hout, leer, plexiglas en zelfs graveren in beton of glas is geen probleem.

Laser snijden en graveren passen we veel toe bij het personaliseren van onze producten, denk aan een gegraveerd logo in een eiken krat of persoonlijke teksten in een snijplank.

De machine wordt ook toegepast in serieproductie bij het graveren van serienummers en productgegevens.

Wat is lasergraveren

Lasergraveren lijkt op een brandmerk dat in het hout wordt gezet. Het grote voordeel is de precisie waarmee gewerkt kan worden. Letters tot 3 mm klein kunnen we perfect leesbaar graveren. Alles wat u met een zwarte pen of stift kunt tekenen kunnen wij exact hetzelfde verwerken tot een gravering in hout. Naast hout graveren we ook flessen, glaswerk, geanodiseerd aluminium, beton, steen en plexiglas.

Het graveren van foto’s, trouwkaarten of andere door u aangeleverde afbeeldingen is vrijwel altijd mogelijk.

Wat is lasersnijden

Lasersnijden is letterlijk het snijden van materiaal door de laser op hoog vermogen het materiaal te laten verdampen. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld sjablonen maken, stempels uitsnijden of uw gegraveerde logo (zie kop hierboven) direct uitsnijden.

Onze machines huren voor uw producten.

De kosten voor onze CNC machines zijn heel doorzichtig: € 30,00 per uur exclusief btw.

Daarnaast worden er kosten gerekend voor het instellen en programmeren van de machines.

Vergeet niet dat we uw laserwerk moeten instellen en de machine moeten programmeren voordat de machine zijn het werk kan doen.

Deze opstartkosten zijn bij een klein of groot project anders.

Een heel simpele vorm waarvan u er slechts één nodig heeft is in enkele minuten ingesteld. Een groot project, denk bijvoorbeeld aan het graveren van enkele honderden unieke huisnummers is een stuk meer werk.

Op basis van uw tekeningen (ruwe schets of volledig cad bestand) kunnen wij u een inschatting maken van de tijd die we er mee bezig zijn.

Aandachtspunten

Graveren is een prachtige techniek met enorm veel mogelijkheden en enkele beperkingen.

Grijstinten zijn bijvoorbeeld erg moeilijk om goed weer te geven in een logo. Bevat uw afbeelding grijstinten dan passen wij aan wat nodig is en bespreken we dit met u voor we verder gaan.

Natuurlijk zijn er meer punten om op te letten. Het is daarom altijd verstandig om even contact met ons op te nemen om in het begin de mogelijkheden maar ook de beperkingen door te spreken.

Productie

Enkelstuk of vele honderden producten maken we voor onze klanten. Volledige producten of slechts kleine onderdelen, in overleg met u bepalen we de randvoorwaarden en doen we een voorstel.

Van eenpitter meubelmaker tot multinationals zitten in ons klantenbestand.

Wij ontzorgen u.

We kunnen snel en gefundeerd uw wensen met u doornemen en verbeterpunten voorstellen. De ervaring leert ons dat een ontwerp vaak met lichte aanpassingen goedkoper, sterker of efficiënter gemaakt kan worden.

Uw product tot op de 10e millimeter nauwkeurig.

CNC maakt het mogelijk om keer op keer tot op de 10e millimeter nauwkeurig te produceren. Hierdoor kunnen we een constante kwaliteit bieden en weet u zeker dat wat u besteld ook klopt.

Producten

Geproduceerd met behulp van CNC