CNC frezen

De techniek

CNC frezen is voor onze producten onmisbaar. Veel vormen die terug komen in onze ontwerpen zijn zonder CNC frezen onmogelijk of onbetaalbaar. We zien dit dan ook als een modern ambacht dat in de toekomst alleen nog maar zal groeien. Het instellen van de machines vergt vakmanschap en kennis over de gebruikte materialen.

Wat is cnc frezen

CNC staat voor “Computer Numerical Control” oftewel, het bedienen van een machine met een computer.

Een frees kan CNC gestuurd geheel automatisch enorm veel bewerkingen uitvoeren volgens een exact plan dat de CAM operator heeft ontworpen. Een voorbeeld van een CNC gestuurde bewerking is de lampenkap die in ons assortiment zit.

Een groot voordeel is dat de machine deze producten keer op keer op dezelfde wijze maakt waardoor een constante kwaliteit gewaarborgd is.

Onderaan deze pagina staat een galerij met producten en ontwerpen die we met onze CNC frees maken

Onze machines huren voor uw producten.

De kosten voor onze CNC machines zijn heel doorzichtig: € 50,00 per uur exclusief btw.

Daarnaast worden er kosten gerekend voor het instellen en programmeren van de machines.

Vergeet niet dat we uw freeswerk moeten instellen en de machine moeten programmeren voordat de machine zijn het werk kan doen.

Deze opstartkosten zijn bij een klein of groot project anders.

Een heel simpele vorm waarvan u er slechts één nodig heeft is in enkele minuten ingesteld. Een groot project, denk bijvoorbeeld aan onze Lamel reeks lampen is een stuk meer werk.

Op basis van uw tekeningen (ruwe schets of volledig cad bestand) kunnen wij u een inschatting maken van de tijd die we er mee bezig zijn.

Werk volgorde

Als wij een project gaan frezen werken we via een bepaald patroon:

1. Tekeningen maken en deze klaarmaken voor het CAM pakket.
2. De tekeningen omzetten naar een freesbestand met de juiste dieptes, afstanden en werkvolgorde.
3. De machine laden met het juiste materiaal, de juiste frezen monteren en het nulpunt (beginpunt) instellen.
4. De machine gaat nu zijn opdrachten uitvoeren zoals: Drilling, Pocketing en Contour.
5. Nadat de machine klaar is zijn de werkstukken klaar voor verwerking en afwerken.

Bij een serieproductie, oftewel erg veel identieke onderdelen uit een handelsmaat (paneel volgens vaste maat) worden stappen 1 tot 3 overgeslagen. Door in grotere aantallen te bestellen kunt u dus erg veel besparen omdat de instelkosten en tekenkosten verdeeld worden over meerdere producten.

Aandachtspunten

Er is veel waar u aan moet denken voordat u kunt beginnen met tekenen. Het is daarom altijd verstandig om even contact met ons op te nemen om in het begin de unieke mogelijkheden maar ook beperkingen door te spreken.

Productie

van een uniek stuk tot meer dan 1000 producten maken we voor onze klanten. Volledige producten of slechts kleine onderdelen, in overleg met u bepalen we de randvoorwaarden en doen we een voorstel.

Van kleinschalige meubelmaker tot grote multinationals zitten in ons klantenbestand.

Wij ontzorgen u.

We kunnen snel en gefundeerd uw wensen met u doornemen en verbeterpunten voorstellen. De ervaring leert ons dat een ontwerp vaak met lichte aanpassingen goedkoper, sterker of efficiënter gemaakt kan worden.