Tel. 024-4200035 B.g.g 06-51519963
info@ontwerpopmaat.com

CNC frezen

De techniek

CNC frezen is voor onze producten onmisbaar. Veel vormen die terug komen in onze ontwerpen zijn zonder CNC frezen onmogelijk of onbetaalbaar. We zien dit dan ook als een modern ambacht dat in de toekomst alleen nog maar groter zal worden. Het instellen van de machines vergt vakmanschap en kennis over de gebruikte materialen.

Wat is cnc frezen

CNC staat voor “Computer Numerical Control” oftewel, het bedienen van een machine met een computer.

Een frees kan CNC gestuurd geheel automatisch enorm veel bewerkingen uitvoeren volgens een exact plan dat de CAM operator heeft ontworpen. Een voorbeeld van een CNC gestuurde bewerking is de lampenkap die in ons assortiment zit.

Een groot voordeel is dat de machine deze producten keer op keer op dezelfde wijze maakt waardoor een constante kwaliteit gewaarborgd is.

Onderaan deze pagina staat een galerij met producten en ontwerpen die we met onze CNC frees maken

Onze machines huren voor uw producten.

De kosten voor onze CNC machines zijn heel doorzichtig: € 50,00 per uur exclusief btw.

Daarnaast worden er kosten gerekend voor het instellen en programmeren van de machines.

Vergeet niet dat we uw freeswerk moeten instellen en de machine moeten programmeren voordat de machine zijn het werk kan doen.

Deze opstartkosten zijn bij een klein of groot project anders.

Een heel simpele vorm waarvan u er slechts één nodig heeft is in enkele minuten ingesteld. Een groot project, denk bijvoorbeeld aan onze Lamel reeks lampen is een stuk meer werk.

Op basis van uw tekeningen (ruwe schets of volledig cad bestand) kunnen wij u een inschatting maken van de tijd die we er mee bezig zijn.

Werk volgorde

Als wij een project gaan frezen werken we via een bepaald patroon:

1. Tekeningen maken en deze klaarmaken voor het CAM pakket.
2. De tekeningen omzetten naar een freesbestand met de juiste dieptes, afstanden en werkvolgorde.
3. De machine laden met het juiste materiaal, de juiste frezen monteren en het nulpunt (beginpunt) instellen.
4. De machine gaat nu zijn opdrachten uitvoeren zoals: Drilling, Pocketing en Contour.
5. Nadat de machine klaar is zijn de werkstukken klaar voor verwerking en afwerken.

Bij een serieproductie, oftewel erg veel identieke onderdelen uit een handelsmaat (paneel volgens vaste maat) worden stappen 1 tot 3 overgeslagen. Door in grotere aantallen te bestellen kunt u dus erg veel besparen omdat de instelkosten en tekenkosten verdeeld worden over meerdere producten.

Aandachtspunten

Er is veel waar u aan moet denken voordat u kunt beginnen met tekenen. Hout is een prachtig product maar kan nogal eigenwijs/grillig zijn. Het is daarom altijd verstandig om even contact met ons op te nemen om in het begin de unieke mogelijkheden maar ook beperkingen door te spreken.

Productie

Enkelstuk of vele honderden producten maken we voor onze klanten. Volledige producten of slechts kleine onderdelen, in overleg met u bepalen we de randvoorwaarden en doen we een voorstel.

Van eenpitter meubelmaker tot multinationals zitten in ons klantenbestand.

Wij ontzorgen u.

We kunnen snel en gefundeerd uw wensen met u doornemen en verbeterpunten voorstellen. De ervaring leert ons dat een ontwerp vaak met lichte aanpassingen goedkoper, sterker of efficiënter gemaakt kan worden.

Uw product tot op de 10e millimeter nauwkeurig.

CNC maakt het mogelijk om keer op keer tot op de 10e millimeter nauwkeurig te produceren. Hierdoor kunnen we een constante kwaliteit bieden en weet u zeker dat wat u besteld ook klopt.

Onze machines

CNC ELE2040

Werkbereik 4000x2000x300 mm
Fixatie 9 zone vacuumbed
Vermogen 9KW spindle
Max freessnelheid 25 m/min

Achtergrond informatie

Onze grote frees is voorzien van een automatische gereedschapswisselaar waardoor er zonder handmatig gereedschap te wisselen met 12 verschillende gereedschappen gewerkt kan worden. Hierdoor ontstaan meer ontwerpmogelijkheden en een kortere productietijd.

Deze machine is voorzien van een vacuüm bed wat het materiaal vast zuigt zonder dat het vastgeschroefd of geklemd hoeft te worden.

CNC WK1313

Werkbereik 1300x1300x150 mm
Fixatie T tafel
Vermogen 3 KW
Max freessnelheid 16 m/min
Kop kantelbaar naar pennenbank

Achtergrond informatie

Deze machine is gericht op kleine freesprojecten waarbij vaak gewisseld wordt. Denk aan het frezen van pengat verbindingen of andere bewerkingen op kleine losse onderdelen.

De kop van deze machine kan 90 graden gedraaid worden waardoor hij functioneert als een zeer accurate pennenbank waarmee we pennen met alle mogelijke vormen onder elke hoek kunnen uitfrezen.

Producten

Geproduceerd met behulp van CNC
  • Leerkleur naar keuze en stevig eigen ontwerp
  • Lamel lampen reeks. Indirect sfeervol licht en messing fitting.
  • Met hout ingelegd logo