Over Samosa

Onze Werkwijze

Persoonlijke Benadering

Bij Samosa vinden wij een persoonlijke benadering erg belangrijk. Bent u op zoek naar een origineel interieur voor uw horecazaak? Heeft u een mooi display nodig om uw producten op te etaleren? Maak dan gerust een afspraak met ons, zodat we u en uw wensen kunnen leren kennen. Wij ontvangen u graag voor een vrijblijvend gesprek.

Duurzame Producten

Als ontwerpers hechten wij veel waarde aan het maken van kwalitatief goede producten die een lange levensduur hebben. Niet alleen geeft deze instelling ons voldoening, hij is ook beter voor het milieu. Wij kiezen er bewust voor om te werken met materialen die aansluiten bij deze denkwijze.

Vertrouwde Bron

Ons hout is voornamelijk afkomstig uit Europa, waardoor de transportafstanden beperkt blijven. Deze kleine afstand tussen Samosa en haar bron heeft nog een ander voordeel: de bron is bekend bij ons en wordt door ons vertrouwd.

Waarom Samosa?

Productie

Bij Samosa worden moderne productieprocessen gebruikt om snel te kunnen offreren én produceren. Dankzij ons deels geautomatiseerde proces kunnen we heel voordelig unieke producten leveren.

Kwaliteit

Een product van Samosa is gemaakt om lang mee te gaan én om lang gebruikt te worden. Hoe mooi het ontwerp ook is, een product moet ook een functioneel gebruiksvoorwerp zijn. Dit is precies waar we bij Samosa tijd en moeite in stoppen. Bij Samosa wordt gebruik gemaakt van pure materialen, waardoor deze materialen het best tot hun recht komen. We kiezen vaak voor massief Europees hout omdat het ons een vertrouwde bron en bewezen kwaliteit biedt.

Service

Bij een goed product hoort een goede service. Graag ontvangen we u in onze werkplaats om samen in gesprek te gaan over uw idee. Voor ons zijn alle ideeën even belangrijk om te bespreken: een tafel voor thuis of de inrichting van een hotel; wij horen graag wat uw wensen zijn.

Machinepark

Zonder een goede materiaalkennis is het onmogelijk om kwalitatief goed werk te leveren. Bij Samosa combineren we daarom ons klassieke ambacht met moderne technieken.

Samosa beschikt over moderne CNC apparatuur (computergestuurde regeling van machines) waarmee snel en accuraat geproduceerd kan worden. Ook voor derden voeren wij frees en laser werk uit.

Bij Samosa zijn twee CNC portaalfrezen inzetbaar met het volgende werkbereik:
2000x4000x300 mm (xyz)
2100x3050x400 mm (xyz)

Verder staan in de werkplaats de twee volgende lasersnijders:
80 watt met een werkbereik van 1600×1200 mm
150 watt met een werkbereik van 3000×1600 mm

CAD-CAM werkzaamheden voeren we tegen uurtarief uit.

CNC Portaalfrees I

Met als werkbereik
X (4000 mm)
Y (2000 mm)
Z (300 mm)

CNC Portaalfrees II

Met als werkbereik
X (2100 mm)
Y (3050 mm)
Z (400 mm)

Lasersnijder I

Met als werkbereik
X (1600 mm)
Y (1200 mm)
80 Watt

Lasersnijder II

Met als werkbereik
X (3000 mm)
Y (1600 mm)
150 Watt

Samosa is een bedrijf dat begin 2011 is gestart.

Het bedrijf is ontstaan vanuit een project in Zuid-Afrika waar Guus en Tom aan hebben deelgenomen. Zij zijn daar een bedrijf gestart dat speeltoestellen en picknicktafels van hout maakte. Dit deden ze samen met de lokale jeugd uit sloppenwijken, die weinig kans hadden op een goede toekomst. Deze jongeren werden door Guus en Tom opgeleid en kregen daardoor toch een kans op een betere toekomst.

Het plaatsen van de speeltuinen, vaak midden in arme sloppenwijken, was een project op zichzelf. Voor de kinderen was er nu eindelijk een plek om even hun realiteit te ontvluchten en te genieten van iets dat speciaal voor hen was ontworpen.

Tijdens deze samenwerking in Zuid-Afrika ontdekten we dat onze sterke kanten elkaar erg goed aanvullen. Na het succes van dit project hebben we besloten om de samenwerking door te zetten in Nederland.

Tegenwoordig richt Samosa zich op de productie van interieurs en de serieproductie van houten producten.