Tel. 024-4200035
info@ontwerpopmaat.com

Over Samosa

Onze Werkwijze

Persoonlijke Benadering

Een persoonlijke benadering, duurzaam produceren en kwalitatief goede producten zijn voor ons belangrijk. Bent u op zoek bent naar een nieuwe lounge set voor in de tuin of een origineel interieur voor uw horecazaak? Wij ontvangen u graag in onze showroom voor een vrijblijvend gesprek.

Duurzame Producten

Als ontwerpers houden wij ervan producten te maken die lang mee gaan. Dat geeft ons niet alleen voldoening, het is ook nog eens beter voor het milieu. Wij kiezen er bewust voor om met houtsoorten te werken die van goede kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. Kijk eens mee op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/ontwerpopmaat.

 

Vertrouwde Bron

Ons hout komt voornamelijk uit Europa waarbij de bron vertrouwd is en de transportafstanden beperkt blijven. Tevens proberen wij in het productieproces verspilling te minimaliseren. De kleinste restjes hout waar ook wij niets meer van kunnen produceren worden opgeslagen en in de winter gebruikt om onze showroom en werkplaats te verwarmen.

Waarom Samosa?

Materialen

Samosa maakt gebruik van pure materialen, bij ons tref je niks anders aan dan massief hout. Ons hele bedrijf is ingericht op werken met materiaal dat zo min mogelijk bewerkt is. Hierdoor komt het materiaal het best tot zijn recht en wordt het milieu ontzien.

Kwaliteit

Een product van Samosa is gemaakt om lang mee te gaan en om gebruikt te worden. In een huis moet geleefd worden en een tafel is om in goed gezelschap een leuke avond te hebben, hoe mooi het ontwerp ook is: het moet een functioneel gebruiksvoorwerp zijn.

Service

Bij een goed product hoort een goede service. Kom vooral eens binnenlopen in onze studio om met ons in gesprek te gaan over uw idee, of dit nou een tafel voor thuis is of de inrichting van uw hotel.

s Gulpener presentatie bovenaanzicht

Machinepark

Samosa beschikt over moderne CNC apparatuur waarmee snel en accuraat geproduceerd kan worden. Ook voor derden voeren wij frees en laser werk uit.

Samosa beschikt over twee cnc portaal frezen met het volgende werkbereik:
2000x4000x300 mm (xyz)
2100x3050x400 mm (xyz)

Tevens beschikken we over de volgende lasersnijders:
80 watt met een werkbereik van 1600×1200 mm
150 watt met een werkbereik van 3000×1600 mm

CAD-CAM werkzaamheden voeren we tegen uurtarief uit.

Zonder de juiste materiaalkennis is het niet mogelijk om kwalitatief werk te leveren. Bij Samosa combineren we het moderne ambacht (CNC en computergestuurde productie) met het klassieke ambacht.

Ontstaan van Samosa

Samosa is een bedrijf dat begin 2011 is gestart.

Samosa is ontstaan vanuit een project dat Guus en Tom gedaan hebben in Zuid-Afrika. Samen met de lokale jeugd uit de sloppenwijken, die weinig zicht hadden op een toekomst, zijn zij een bedrijf gestart dat speeltoestellen en picknicktafels van hout maakt.

Naast het opleiden van de jongeren was het plaatsen van de speeltuinen, vaak midden in arme sloppenwijken een project op zichzelf. Voor de kinderen was er eindelijk een plek om even weg te zijn en te genieten van iets dat speciaal voor hun was ontworpen. Na het succes van de samenwerking in Zuid-Afrika waar we ontdekten dat onze sterke kanten elkaar zeer goed aanvullen hebben we besloten om de samenwerking door te zetten.