Tel. 024-4200035 B.g.g 06-51519963
info@ontwerpopmaat.com

Over Samosa

Onze Werkwijze

Persoonlijke Benadering

Een persoonlijke benadering, duurzaam produceren en kwalitatief goede producten zijn voor ons belangrijk. Bent u op zoek bent naar een nieuwe lounge set voor in de tuin of een origineel interieur voor uw horecazaak? Wij ontvangen u graag in onze showroom voor een vrijblijvend gesprek. Onder het genot van een kop goede koffie bespreken wij uw wensen zodat wij een uniek en persoonlijk voorstel voor u kunnen maken.

Duurzame Producten

Als ontwerpers houden wij ervan producten te maken die lang mee gaan. Dat geeft ons niet alleen voldoening, het is ook nog eens beter voor het milieu. Wij kiezen er bewust voor om met houtsoorten te werken die van goede kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. Kijk eens mee op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/ontwerpopmaat.

 

Vertrouwde Bron

Ons hout komt voornamelijk uit Europa waarbij de bron vertrouwd is en de transportafstanden beperkt blijven. Waar mogelijk verwerken wij oude materialen in onze nieuwe producten. Tevens proberen wij in het productieproces verspilling te minimaliseren. De kleinste restjes hout waar ook wij niets meer van kunnen produceren worden opgeslagen en in de winter gebruikt om onze showroom en werkplaats met houtkachels te verwarmen.

Wie is Samosa?

Tom, eigenaar van Samosa
Tom Sanders

Tom Sanders is het creatieve brein dat oog heeft voor detail en vormgeving. Tom, tevens industrieel ontwerper is de persoon om een compleet verfrissend ontwerp neer te zetten voor uw terras of locatie.

Guus van Driel, Eigenaar van Samosa
Guus van Driel

Guus van Driel is de technische man achter de producten. Kwaliteit is belangrijk en een sterke constructie achter de vormgeving is cruciaal.

Een ontwerp uitwerken tot een set tekeningen waarbij gedacht is aan montage en machinale bewerkingen is onmisbaar binnen Samosa.

Job Fleuren
Job Fleuren

Samosa werkt graag samen. Een van die samenwerkingen is met Job. Job is een creatief ontwerper die vaak bij ons te vinden is. Mede de lampen reeks Lamel is in samenwerking met Job ontworpen. De creatieve kijk op vormgeving en het oog voor detail maakt Job een aanwinst.
http://www.madeby-job.nl/

Giel Jansen, eigenaar van Container 3 meubelbouw en vaak bij Samosa te vinden.
Giel Jansen

Net zoals Job vaak te vinden bij Samosa. Giel is de eigenaar van Container 3. Giel is de persoon die bij elk groot project van Samosa actief is en bijna tot het personeel (of meubilair) behoord.

Container 3 is een snelgroeiend bedrijf, bekijk hun facebook eens!

Erik
Erik Sitters

Te vinden in de werkplaats, elke lamp uit de Lamel reeks gaat door zijn kritische handen waarbij oog voor detail en afwerking onafgebroken aanwezig is.

SJOERD
Sjoerd Engeltjes

Staalbewerker ten top. Het mooie laswerk aan o.a. de mikado’s, onderstellen en kasten komt van zijn hand.

Praktijkervaring gecombineerd met de theoretische achtergrond van een ingenieur zorgt voor de mooiste producten!

 

 

 

Waarom Samosa?

Materialen

Samosa maakt gebruik van pure materialen, bij ons tref je niks anders aan dan massief hout. Ons hele bedrijf is ingericht op werken met materiaal dat zo min mogelijk bewerkt is. Hierdoor komt het materiaal het best tot zijn recht en wordt het milieu ontzien.

Kwaliteit

Pure materialen die goed worden toegepast gaan lang mee en met die filosofie in gedachten ontwerpen we alles dat we maken. Een product van Samosa is gemaakt om lang mee te gaan en om gebruikt te worden. In een huis moet geleefd worden en een tafel is om in goed gezelschap een leuke avond te hebben, hoe mooi het ontwerp ook is: het moet een functioneel gebruiksvoorwerp zijn.

Service

Bij een goed product hoort een goede service. Kom vooral eens binnenlopen in onze studio om met ons in gesprek te gaan over uw idee, of dit nou een tafel voor thuis is of de inrichting van uw hotel. We vinden het leuk om samen tot een ontwerp te komen. Aan de hand van de showmodellen en houtmonsters kunnen we vaak een goede basis op papier zetten waarna we dit voor u uitwerken in een 3d model.

s Gulpener presentatie bovenaanzicht

Ontstaan van Samosa

Samosa is een bedrijf dat in februari 2011 is gestart. Guus van Driel en Tom Sanders zijn de eigenaren en drijvende krachten achter Samosa.

Samosa is ontstaan vanuit een project dat Guus en Tom gedaan hebben voor de Theewaterskloof in Grabouw, Zuid-Afrika. Samen met de lokale jeugd uit de townships (sloppenwijken), die weinig zicht hadden op een toekomst, zijn zij een bedrijf gestart dat speeltoestellen en picknicktafels van hout maakt. Het doel: jongeren opleiden tot timmerlieden, zodat zij hun brood kunnen gaan verdienen met de verkoop van de tafels en speeltuinen.

Naast het opleiden van de jongeren was het plaatsen van de speeltuinen, vaak midden in arme sloppenwijken een project op zichzelf. Voor de kinderen was er eindelijk een plek om even weg te zijn en te genieten van iets dat speciaal voor hun was ontworpen. Voor ons was het een uitdaging die zeer leerzaam was. Na het succes van de samenwerking in Zuid-Afrika waar we ontdekten dat onze sterke kanten elkaar zeer goed aanvullen hebben we besloten om de samenwerking door te zetten en zijn we met Samosa in Nederland meubilair gaan ontwerpen.

Machinepark

Samosa beschikt over moderne CNC apparatuur waarmee snel en accuraat geproduceerd kan worden. Ook voor derden voeren wij frees en laser werk uit.

Samosa beschikt over een cnc portaal frees met een werkbereik van 2000×4000 mm met een automatische gereedschaps wisselaar.

Tevens beschikken we over een dual head lasersnijder met een werkbereik van 1600×1200 mm

CAD-CAM werkzaamheden voeren we tegen uurtarief voor uit.

Zonder de juiste materiaalkennis is het niet mogelijk om kwalitatief werk te leveren. Bij Samosa combineren we het moderne ambacht (CNC en computergestuurde productie) met het oude ambacht zoals het handmatig verlijmen van tafelbladen en het hout plank voor plank selecteren zodat het op de juiste plek in een meubel wordt verwerkt.