Machinepark uitbreiding

Na een bezoek aan de Ligna en een reis naar diverse fabrikanten van CNC en lasersnij machines kunnen we met trots vermelden dat we 3 nieuwe machines hebben aangeschaft om ons machinepark uit te breiden. Met deze machines zijn we in staat om meer bewerkingen uit te voeren met een hogere precisie met bovendien minder materiaalverlies.

In het eerste kwartaal van 2018 zullen de volgende machines worden toegevoegd aan de werkplaats:

CNC frees:

Met een werkbereik van 2100×3000 mm een mooie toevoeging op de cnc frees die we al hebben (van 2000x4000mm). Deze nieuwe machine is gericht op precisiewerk en productiesnelheid. Hoewel hij qua werkbereik kleiner is dan de huidige machine is hij ruim 2 keer zo zwaar waardoor hij uiterst stabiel is. Deze stabiliteit zie je terug in de details bij 3d freeswerk. Daarnaast kunnen we met zogenaamde aggregaten bewerkingen aan de zijkant van het hout uitvoeren.

CNC frezen op maat

20170907_030529

aggregaat freeswerk cnc

CNC graveer & snij laser:

We hebben al een flinke laser staan (met een werkbereik van 1600×1200 mm) maar toch merken we dat er veel vraag is naar groter werkbereik. Hier spelen we op in door een machine aan te schaffen met een werkbereik van 1600×3100 mm. Naast een veel groter bereik verdubbelen we ook het vermogen van de laser. hierdoor kunnen we sneller door materialen snijden en een mooiere afwerking verzorgen.

groot formaat lasersnijder20170907_051614Kantenlijmer:

Een kantenlijmer wordt gebruikt om panelen van een stootvaste rand te voorzien, bij Samosa zal deze machine voornamelijk gebruikt worden bij het afwerken van kasten. Denk bijvoorbeeld aan het binnenwerk van een bar, deze kasten moeten van watervast materiaal gemaakt zijn waar de randen extra aandacht verdienen, deze moeten immers alle stoten opvangen en worden bij dagelijks Horeca-gebruik zwaar belast.

Kantenlijmer machine