Investeringen in machinepark

In juni 2021 zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand aan de Hogelandseweg in Nijmegen. Sindsdien hebben we het pand gerenoveerd en diverse nieuwe machines geïmporteerd/aangeschaft om onze productiemogelijkheden te vergroten en versnellen.

Wist je dat we dankzij deze investeringen zoveel sneller zijn gaan produceren dat wij, ondanks alle gestegen materiaalkosten onze prijzen voor onze webshop producten al 6 jaar niet hebben hoeven verhogen? De marge op de inkoop is gedaald maar het rendement per productie uur is duidelijk gestegen waardoor, dankzij de nieuwe machines, een werkdag rendabeler is geworden.

Sinds we verhuisd zijn zijn de volgende machines aangeschaft en/of vervangen:

  • Kantenlijmer met voorfrees en hoekafronder.
  • CNC nesting machines met een werkbereik van 2100×4000 mm met 27 toolposities. (deze machine is een aanvulling op onze bestaande nesting CNC met een werkbereik van 2100×3100).
  • Galvo laser graveermachine, om tot 7x sneller te graveren zonder nog nabewerking nodig te hebben. Deze kleine machine met een werkbereik van slechts 200x200mm werkt zo snel dat we menukaarten voortaan vooruit produceren en de gravering naderhand, vlak voor verzending plaatsen.
  • Borstel schuurmachine met lopende band, schuurwerkzaamheden zijn nu geautomatiseerd. In plaats van handmatig schuren wordt elk onderdeel (groter dan 100x100mm) op een lopende band gelegd en machinaal afgewerkt door 3 aparte schuurstations. Een vacuumbed in de lopende band houd de onderdelen gefixeerd en zorgt voor een stabiel en uniform eindresultaat.
  • Co2 lasersnijder met een werkbereik van 3100x1600mm met 300 Watt laserbron. (deze machine is een aanvulling op onze bestaande lasersnijder van 1600x3100mm met 150 Watt laserbron).
  • Nieuwe, PLC gestuurde afzuiging. Het hele pand is voorzien van een centraal afzuigsysteem, een PLC (mini computer) monitort de draaiuren, aantal open staande kleppen en andere variabelen. Hierdoor wordt stof beter afgezogen en hangt er minder stof in de werkplaats.
  • Fijnstof filter installatie: 100% van het stof bij de bron afzuigen is onmogelijk. Daarom is een fijnstoffilter aangeschaft die door middel van een sensor de stofconcentratie meet. Boven een grenswaarde wordt de installatie ingeschakeld en wordt de lucht gezuiverd en gerecirculeerd.
  • Reachtruck tot 8 meter hoogte met stellingen. Hiermee hebben we onze opslag capaciteit verviervoudigd en kunnen we met minder handeling meer materiaal verwerken.
  • Entresolvloer van 100m2, voor langdurige opslag van goederen en afscherming van de laswerkplaats.

Zien hoe wij een CNC machine uitladen en installeren?

Meer weten over productie?