CNC Frezen

Computergestuurde productie
Wat is CNC Frezen?
Snel en praktisch produceren

CNC staat voor Computer Numeric Control, wat zoveel betekent als “computergestuurde controle”. We sturen onze freesmachines aan met computers, waardoor er veel minder handwerk verricht hoeft te worden.

Machines
Twee krachtige en precieze portaalfrezen

Samosa gebruikt twee CNC-portaalfrees-machines. De eerste heeft een werkbereik van 400×200 cm, de tweede een bereik van 305×210 cm. Beiden kunnen we inzetten om uw producten efficiënt te frezen.

Materialen
Massief hout, plaatmateriaal en andere materialen

Met onze CNC-frezen kunnen we diverse materialen bewerken. Massief hout, zelfs de harde soorten, zijn geen probleem. Ook plaatmaterialen zoals spaanplaat, multiplex en MDF kunnen gefreesd worden.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

Idee & Tekeningen

Het CNC frezen gebeurt op basis van een digitale tekeningen. U kunt deze tekening zelf maken met onze handleiding en uw eigen software, en naar ons opsturen. Wij kunnen ook 2D en 3D tekeningen maken van uw product en deze vervolgens produceren.

CAD-CAM

Om van een digitale tekening naar de digitale machine-instructie te komen, wordt de tekening ingeladen in een CAM programma. Dit staat voor Computer Aided Manufacturing, wat inhoudt dat hiermee de machine-code wordt geschreven, specifiek voor één van onze freesmachines.

Efficiëntie

Tijdens het CAD-CAM gedeelte kijken we ook hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen produceren. We ‘nesten’ de producten op een plaat hout en kijken hoe we zo veel mogelijk producten uit één plaat kunnen frezen, zodat de verliezen zo klein mogelijk zijn.

Alleen frezen, of de volledige productie

Samosa kan beiden voor u verzorgen
Materiaal

Er kunnen veel materialen bewerkt worden door de CNC-freesmachines. U kunt deze materialen zelf aanleveren, maar Samosa kan ze ook voor u bestellen. Vaak is dit voordeliger, omdat wij tegen scherpe tarieven kunnen inkopen bij onze leveranciers.

Kosten

CNC-frezen kunnen we aanbieden vanaf €50,- per uur. exclusief BTW. Daarnaast worden er opstartkosten gerekend en de tijd die er nodig is om een ontwerp productieklaar te maken. Voor elke klant en ieder product maken we een passende offerte.

Transport

Als de producten gefreesd en eventueel afgewerkt zijn, worden ze naar u vervoerd. Samosa kan het transport voor u organiseren, vanaf kleine pakketten, tot grotere bezorgingen.

Neem contact op met Samosa

Heeft u vragen over het productieproces met een CNC-frees, of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Samosa door een mail te sturen of te bellen.

Contact opnemen